Over ons

Wij zijn een jong van oorsprong Deens bedrijf, dat zich richt op het maken en verkopen van stijlvolle en functionele handgemaakte leren accessoires. We zijn begonnen in 2016 met Muud omdat, er in verschillende branches veel vraag was naar stijlvolle en functionele accessoires. Door onze Scandinavische ontwerpmentaliteit, konden we goed inspelen. Een Scandinavisch design kenmerkt zich door elegante, strakke en tijdloze aspecten.

 

Onze eerste collectie was erg succesvol. Om deze rede en door onze toewijding om hoogwaardige luxe accessoires te maken, zijn we onze collectie gaan uitbreiden. Tegenwoordig verkopen we ook accessoires voor koks en accessoires voor dagelijks gebruik. Daarnaast zijn we bezig met een collectie accessoires speciaal voor handwerksters. Door de populariteit van deze handwerkcollectie, zijn we bezig deze collectie nog verder uit te breiden.

 

Bij het ontwerpen van al onze accessoires houden we de focus op het combineren van functionaliteit met een tijdloze stijlvolle uitstraling. Daarnaast hebben we een oprechte passie voor vakmanschap en duurzaamheid. Al onze producten zijn daarom handgemaakt en hebben een lange levensduur. Onze producten zijn dan ook een goede investering, waar je lang plezier van hebt. Daarnaast zie je in al onze producten onze Deense identiteit en de Scandinavische invloeden goed terug. Dit zorgt ervoor dat al onze ontwerpen erg strak en tijdloos zijn.

 

 

Herkomst van onze producten

Het leer dat wij gebruiken voor het maken van onze producten is afkomstig van Melkkoeien uit India. We hebben gekozen voor dit leer, aangezien de kwaliteit van dit leer erg hoog is en de koeien in India een goed leven hebben. De koeien worden niet gefokt voor commerciële doeleinde en lopen in India vrij rond over straat. Daarnaast worden koeien in India beschouwd als heilige wezens. De hindoes geloven, namelijk dat een van hun goede Shiva de gedaante van een koe kan aannemen.

 

Daarnaast spelen koeien een erg belangrijke rol, in het leven en onderhoud van mensen in de agrarische Indiase samenleving. In India wordt net zoals hier de melk van een koe gedronken, en wordt er boter en yoghurt van de melk gemaakt. Daarnaast hebben de boeren in India de koeien nodig, voor de bemesting van hun land, wordt er ook brandstof gemaakt van hun mest en wordt door sommige mensen zelfs de urine van koeien gedronken als medicijn. Volgens velen zou dan ook zonder de koe de mens geen bestaansrecht hebben gehad in het oude India en had het hindoeïsme zich niet kunnen verspreiden. De koe staat dus centraal in het hindoeïsme en wordt mede om die reden aanbeden.

 

Om reden dat het leer afkomstig is uit India, hebben we ervoor gekozen om ook onze producten in India te laten maken. India worden al onze producten handgemaakt in onze eigen fabriek. We vinden het belangrijk, dat onze producten onder goede omstandigheden, worden gemaakt. Hierom houden wij de richtlijnen van de EU aan over werkcondities. Deze richtlijnen gaan onder andere over, het salaris, de werkuren en de condities, waaronder gewerkt moet worden. Deze richtlijnen zijn een stuk hoger dan de richtlijnen in India zelf.

 

Voor het verven en bewerken van de producten gebruiken, afkomstig uit Duitsland, om te kunnen garanderen dat het aan strenge Europese kwaliteitseisen voldoet. Hierdoor kunnen we onze producten bewerken, zonder schadelijke stoffen in het milieu achter te laten.