Schoonmaken tassen en etuis

01/06/2021
door Max Abrahams

Schoonmaken tassen en etuis

 

Onze tassen en etuis zijn gemaakt van hoogwaardig leer, dat water en vuil afstotend is. Toch kan jouw leren tas of etui door veelvuldig gebruik, na loop van tijd vies worden. Om de tas of etui mooi te houden, is het belangrijk dat je de tas of etui dan meteen schoonmaakt. Hierdoor kan het vuil niet verder in het leer trekken. Daarnaast is het ook belangrijk om de binnenkant van de tas of etui, eens in de zoveel tijd te reinigen, om vieze geurtjes in de tas of etui te voorkomen. Omdat onze tassen en etuis van leer zijn, kunnen deze niet in de wasmachine. Toch is het niet lastig, om jouw tas of etui schoon te maken. Hieronder vind je een stappenplan, voor zowel het schoonmaken, van de buitenkant van de tas of etui, als het reinigen van de binnenkant.

 

Buitenkant van de Tas of etui

Stap 1: Spray de tas voorgebruik in met een kleurloze, water- en vuilafstotende spray. Dit voorkomt de ergste viezigheid.

 

Stap 2: Probeer de tas schoon te wrijven met een droge doek.

 

Stap 3: Grover vuil kun je verwijderen met een zachte borstel of ledersponsje.

 

Stap 4: Mocht dit het probleem niet oplossen kan je, met een licht vochtige doek de tas afnemen.

 

Stap 5: Laat de tas of etui vervolgens rustig opdrogen. (Pas op! Leg de tas of etui niet in de zon of boven de verwarming. Dit kan het leer uitdrogen.)

 

Stap 6: Vervolgens kun je een reinigingsspray gebruiken. Spray reinigt het leer niet alleen van vuil, dat op het oppervlak zit, maar ook van dieper ingetrokken vuil zoals, zweet en andere huidverontreinigingen, die ontstaan bij het veelvuldig gebruik van jouw tas of etui.

 

Stap 7: Spray de tas opnieuw in met een kleurloze, water- en vuilafstotende spray, om de tas weer extra te beschermen tegen viezigheid.

 

 

Binnenkant van de Tas of etui

Stap 1: Maak je tas of etui leeg.

 

Stap 2: Leeg de tas van stof en vuil boven een prullenbak.

 

Stap 3: Vervolgens kan je met een kledingroller de laatste restjes stof en vuil uit de tas of etui verwijderen.

 

Stap 4: Reinig de binnenkant met een vochtige doek, met wat wasmiddel. Pas hierbij op dat de doek niet te nat is, en de buitenkant van je tas of etui niet nat wordt.

 

Stap 5: Wil je alleen vieze geurtjes uit je tas verwijderen, kun je baking soda in je tas of etui strooien. Laat dit een paar uur in de tas of etui zitten, en schud de tas of etui vervolgens leeg.

 

 

Naast het schoonmaken, van de tas is het ook belangrijk dat het leer goed wordt onderhouden. In ons volgende blog lees je meer over het onderhoud van jouw leren tas of etui.

 

Onderhoud tassen en etuis

Onderhoud barbecue schorten

Reinigen barbecue schorten

 

Onze reinigings- en onderhoudsproducten:

Onderhoud tassen en etuis

01/06/2021
door Max Abrahams

Onderhoud tassen en etuis 

 

 

Wanneer je een nieuwe leren tas of etui hebt gekocht, wil je deze natuurlijk het liefst zo lang mogelijk mooi houden. Onze Muud leren tassen en etuis zijn erg stevig en hebben een lange levensduur. Toch is het erg belangrijk om jouw tas of etui goed te onderhouden, als je wilt dat deze er als nieuw blijft uit zien. Hieronder vind je een aantal tips, om ervoor te zorgen dat jouw tas of etui er mooi uit blijft zien en nog langer mee gaat.

 

Tip 1: Spray de tas voorgebruik in met kleurloze water- en vuilafstotende spray. Onze tassen en etuis zijn gemaakt van hoogwaardig leer, dat van zichzelf water en vuilafstotend is. Toch kan een water- en vuilafstotende spray helpen, om erge vlekken te voorkomen.

 

Tip 2: Voorkom dat het leer erg nat wordt, vermijd daarom zoveel mogelijk hevige regenbuien. Het leer is waterafstotend, maar bij hevige regenval kan door de grote hoeveelheid water, de regen toch door het leer heen trekken. Hierdoor kunnen er nare vlekken in het leer ontstaan.

 

Tip 3: Laat je tas of etui rustig drogen, wanneer deze is nat geworden. Leg je tas of etui nooit in de volle zon, of boven de verwarming. Door de warmte kan het leer namelijk uitdrogen, en kunnen er harde plekken en verkleuringen op de tas of etui ontstaan.

 

Tip 4: Behandel de tas of etui, minstens twee keer per jaar met een vette crème. Vette crème bevat voedingsstoffen en antioxidanten, die leer nodig heeft. Door het insmeren met de crème droogt de tas of etui minder snel uit en worden scheurtjes voorkomen. Daarnaast kan een vette crème ervoor zorgen, dat huidige barstjes en scheurtjes minder zichtbaar worden.

 

Tip 5: Houd er rekening mee, dat onze producten zijn gemaakt van natuurlijke leer en geen chemische afwerkingsbehandeling hebben ondergaan. Hierdoor kan de kleur van de tas na loop van de tijd iets vervagen, waardoor het product meer uniek wordt.

 

Tip 6: Zorg dat de tas of etui genoeg zuurstof krijgt. Berg je tas of etui daarom nooit op in een plastic tas of een luchtdichte krat. Een tekort aan zuurstof kan er namelijk ook voor zorgen, dat het leer uitdroogt.

 

Tip 7: Borstel of veeg de tas regelmatig schoon, wanneer hier viezigheid op zit. Door dit op tijd te doen, voorkom je dat het vuil verder het leer in trekt.

 

 

Is jouw tas of etui door het veelvuldig gebruik, echt vies geworden. Lees dan in ons volgende blog, meer tips over het schoonmaken van zowel, de binnenkant, als de buitenkant van jouw leren tas of etui.

 

 Schoonmaken tassen en etuis

Reinigen barbecue schorten

Onderhoud barbecue schorten

Onze reinigings- en onderhoudsproducten: 

Onderhoud barbecue schorten

26/05/2021
door Max Abrahams

Onderhoud barbecue schorten 

 

 Wanneer je een leren barbecue schort hebt gekocht wil je, deze het liefst zo lang mogelijk mooi houden. Onze Muud leren barbecue schorten hebben, door het hoogwaardige leer een lange levensduur en zijn erg stevig. Toch is het ook belangrijk, dat de leren schort goed wordt onderhouden om een lange levensduur te garanderen. Hieronder vind je een aantal onderhoud tips, die bijdragen aan een langere levensduur van jouw leren barbecue schort.

 

Tip 1: Spray een nieuwe leren schort, voor gebruik in met een kleurloze, water- en vuilafstotende spray. Onze Muud barbecue schorten zijn gemaakt van hoogwaardig leer, hierdoor zijn de barbecue schorten van zichzelf waterafstotend. Desondanks kan een kleurloze en water- en vuilafstotende spray helpen erge vlekken te voorkomen.

 

Tip 2: Leg de leren schort nooit in de volle zon, of dicht bij een kachel. Hitte kan het leer uitdrogen, waardoor de schort hard wordt, en er kleine scheurtjes in het leer kunnen ontstaan.  

 

Tip 3: Smeer de leren schort een aantal keer per jaar in met een vette crème. Vette crème bevat voedingsstoffen en antioxidanten, die leer nodig heeft. Door het insmeren met de crème droogt de schort minder snel uit en worden scheurtjes voorkomen. Daarnaast kan een vette crème ervoor zorgen, dat huidige barstjes en scheurtjes minder zichtbaar worden.

 

Tip 4: Berg de leren schort nooit op in een plastictas. Het is belangrijk, dat het leer genoeg zuurstof kan krijgen. Ook een tekort aan zuurstof kan er namelijk voor zorgen dat, het leer uit droogt.

 

Tip 5: Vouw de leren schort niet op wanneer je deze opbergt. Wanneer de schort lang, opgevouwen ligt kunnen er namelijk vouwen in de schort ontstaan. Deze vouwen krijg je haast niet meer uit de schort.

 

Is er tijdens het barbecueën en vlek in je leren schort ontstaan, en baal je hiervan. Lees dan onze volgende blog voor het reinigen van barbecueschorten. In dit blog leggen wij jou uit, hoe je het beste vet vlekken van jouw leren schort kan verwijderen.

 

Reinigen barbecue schorten

Schoonmaken tassen en etuis

Onderhoud tassen en etuis

 

Onze reinigings- en onderhoudsproducten

Reinigen barbecue schorten

25/05/2021
door Max Abrahams

Reinigen barbecue schorten 

 

 

Tijdens het barbecueën is het onoverkoombaar dat jouw leren schort vies wordt. Je krijgt namelijk al snel vet spetters van vlees op je schort. Als je wilt dat jouw schort er netjes uitblijft zien, is het daarom erg belangrijk om jouw leren schort goed schoon te maken na gebruik. Vooral bij professioneel gebruik is het belangrijk dat, de schort goed verzorgt en hygiënisch oogt. Maar hoe maak je een leren schort nou het beste schoon? Leren schorten kunnen niet in de wasmachine zoals kartoenen schorten. Toch is het reinigen van leren schorten niet moeilijk. Hieronder leggen wij jou stap voor stap uit hoe jij die vervelende vet vlekken gemakkelijk uit jouw leren schort krijgt.

 

VOOR GEBRUIK

Stap 1: Spray voor gebruik je leren barbecue schort in met een kleurloze water- en vuilafstotende spray.

 

DIRECT NA HET ONTSTAAN VAN DE VLEK

Stap 2: Pak een vochtige doek. Probeer door zachtjes te deppen op de vlek, de vlek uit de schort te verwijderen. (Let op! Zorg dat de doek niet te vochtig is.)

 

Stap 3: Laat de schort rustig opdrogen. (Hang de schort niet in de zon of boven de kachel, dit kan het leer uitdrogen.)

 

VOOR EEN OPGEDROOGDE VLEK

Stap 5: Probeer de vlek te verwijderen door het leer zachtjes tegen elkaar aan te wrijven. Mocht dit niet lukken met alleen wrijven, kan je hier een zachte borstel of ledersponsje voor gebruiken.

 

Stap 6: Spray wat lederspray op de vlek, laat de spray even intrekken en reinig vervolgens de vlek met een spons of doekje. De spray verwijdert hardnekkige vlekken en opgedroogd vuil.  

 

Stap 7: Bij een echt hardnekkig vlek kun je naast lederspray ook zadelzeep gebruiken, om de vlek te verwijderen. Breng de zadelzeep aan met een vochtige doek of spons, en wrijf langzaam over de vlek. (Pas op! Gebruik zadelzeep niet te vaak, want dit is erg agressief.)

 

Stap 9: Tot slot is het belangrijk om je schort opnieuw in te sprayen met kleurloze en water- en vuilafstotende spray, om ook in de toekomst je schort mooi te houden.

 

 

Na het schoonmaken van de schort kun je beginnen met het onderhoud. Lees meer over het onderhoud van leren schorten in het volgende blog.

Onderhoud barbecue schorten
Onderhoud tassen en etuis
Schoonmaken tassen en etuis

 

Onze reinigings- en onderhoudsproducten: